15 maart 2019

Bouwbrief 11

Beste,

Met deze 11de bouwbrief geven we u graag opnieuw wat meer informatie omtrent de huidige stand van zaken op de bouwwerf. 

- De ruwbouwwerken schieten goed op en gaan de laatste fase in waarbij het gebouw langzaam maar zeker  haar definitieve vorm krijgt. Alle binnenmuren en betonnen kolommen zijn geplaatst op de vierde verdieping.

- Het dak werd gegoten van de 4de verdieping waarop straks alle technieken van ventilatie worden opgebouwd.

- Aan de binnenzijde van het gebouw zijn de aannemers met de technieken begonnen.

- Aan de achterzijde van het gebouw werd het buitenschrijnwerk reeds geplaatst. Dit zijn zwarte kwaliteitsvolle aluminium ramen met een zeer hoge isolatiewaarde.  
Op onderstaande foto zien we eveneens reeds de mooie balkons (hier nog ingepakt tegen beschadigingen)  met prachtig zicht op de binnentuin. De grijze gevelsteen met zwart voegsel komt, thv de zijgevel, mooi tot zijn recht.

- In de kelder is men gestart met het plaatsen van  de ventilatiekanalen en met de bouw van het onderstation centrale verwarming.

- Deze week starten we eveneens met  de bouw van de brasserie. Er worden eerst stalen profielen recht gezet waarna de gewelven en de luifels van de brasserie worden geplaatst.

- Volgende week start men met het plaatsen van de ramen, inclusief zonnewering, kant Koninklijke Baan. 
Omwille van productieachterstand van de zonnewering konden de ramen Koninklijke Baan tot op vandaag nog niet geplaatst worden. 
Bijna gelijktijdig zal men ook starten met het isoleren van de buitengevel en het plaatsen van de gevelbekleding. Het gebouw zal de volgende drie weken een totaal ander uitzicht krijgen.

- Uiterlijk  02 april dient alle buitenschrijnwerk met beglazing geplaatst te zijn in het volledig gebouw.

- Vanaf 21 maart starten we met de pleisterwerken en dienen de techniekers, elektriciteit, sanitair en ventilatie klaar te zijn met hun voorbereidende werken.

- Laat ons hopen dat regen en wind onze planning niet te veel in de war sturen. Volgens onze eigen planning dient de nieuwbouw volledig klaar te zijn eind december 2019.

- De werken in ’t Onderonsje in Assistentiewoning Zeegalm zijn bijna voltooid. Onze eigen technische dienst heeft prachtig werk geleverd en zelf de schilderwerken en afwerking uitgevoerd.  Het zitmeubilair werd ondertussen geleverd en het is nu een zeer gezellige ruimte om te vertoeven.

- De voorbije weken werden eveneens 3 nieuwe verwarmingsketels op gas geïnstalleerd in de kelder. De oude gasketels waren meer dan 20 jaar oud en dienden afgebroken te worden. Ten gevolge van deze werken was de vloer thv inkom de voorbije 3 weken soms wat vuil. We willen ons verontschuldigen voor dit tijdelijk ongemak maar kunnen ondertussen bevestigen dat de werken volledig zijn uitgevoerd. Gezien de nieuwe gasketels condensatieketels zijn, diende de schoorsteenmantel aan de basis en de schoorsteenkanalen ook aangepakt te worden.

Indien u  nog bijkomende informatie wenst of vragen hebt omtrent ons bouwproject kunt u mij steeds contacteren.

Met hartelijke groeten,
 

F. Vanfleteren

Fotogalerij

Ander nieuws

Vind ons

Woonzorgcentrum 
Sint-Bernardus
Koninklijke Baan 18
B-8660 De Panne

Contacteer Ons

Bereik ons

Telefonisch elke werkdag van 8u30 tot 17u00 op

+32 (0)58 41 11 33

Of neem doorlopend contact op per e-mail

info@sint-bernardus.be