06 mei 2019

Bouwbrief 12


* Het gebouw is bijna wind- en waterdicht, dit betekent concreet dat het dak waterdicht is en dat alle ramen geplaatst zijn. Het hoogste punt werd half april bereikt, het moment om de meiboom op het dak te plaatsen. De meiboom is een zeer oude traditie die teruggaat tot in de Middeleeuwen.  Deze roept voorspoed en geluk af over de nieuwe thuis, de meiboom staat daarbij symbool voor stevigheid en duurzaamheid.

 
* De gevel bekomt, dankzij het metselwerk, bijna haar definitief aanzicht. Het metselwerk is een lichtgrijze baksteen met zwart voegsel die niet volledig opgevoegd wordt.


* De houtconstructie, met onderliggende isolatie, is op de achtergevel volledig gemonteerd. Hierop worden vanaf 6 mei de grijs-witte gevelpanelen op bevestigd.

 

* Op de gevel kant Koninklijke Baan is men gestart met het isoleren en bevestigen van de houtconstructie.


* De brasserie (gelijkvloers)  werd ondertussen gebouwd. In de week van 12 mei gaat de torenkraan weg waarna de ramen in de brasserie  worden geplaatst.

 

* Aan de binnenzijde van het gebouw zijn de aannemers elektriciteit en sanitair volop bezig met plaatsen van alle leidingen.

 

* De pleisteraar is gestart met het bepleisteren van de 2de &  4de verdieping, de vloerder is gestart met de chape op de 4de verdieping.

 

* Een verdere strikte opvolging van de planning en coördinatie van alle aannemers is nu van cruciaal belang.  

 

* Er wordt momenteel een “modelkamer” gebouwd die klaar dient te zijn voor eind mei.  Deze kamer wordt uitgevoerd zoals op de plannen getekend. Op deze wijze controleren we dat er zich in het ontwerp geen fouten bevinden. Mogelijke correcties-verbeteringen kunnen nu nog aangebracht worden vooraleer alle andere kamers verder worden afgewerkt.

 

* De voorbije maanden hebben de bewoners en medewerkers op wooneenheid Zeezicht diverse stoelen, zetels en relaxen uitgetest. Op basis van die testen werd het bestek verder uitgeschreven voor de publicatie van de openbare aanbesteding.  

 

* Project zonnepanelen

De voorbije weken werden er op de daken van GAW Kalmburg en het woonzorghuis zonnepanelen gelegd.
Volgende week worden er nog bijkomende zonnepanelen geplaatst op het dak van GAW Zeegalm waarna men start met het aankoppelen  op het net.
Op deze wijze wensen we een aanzienlijk gedeelte van onze elektriciteit zelf op te wekken en aldus milieubewust met onze elektriciteit om te gaan.
 

Gallerij

Ander nieuws

Vind ons

Woonzorgcentrum 
Sint-Bernardus
Koninklijke Baan 18
B-8660 De Panne

Contacteer Ons

Bereik ons

Telefonisch elke werkdag van 8u30 tot 17u00 op

+32 (0)58 41 11 33

Of neem doorlopend contact op per e-mail

info@sint-bernardus.be